Jarní kosmetika: Ladné nohy bez otoků podle GERnétic

Na přelomu února a března si už všichni uvědomujeme, že teplé dny se nezadržitelně blíží. Období krátkých sukní, šatů i capri kalhot je tu zkrátka cobydup. Začínáme řešit kondici našich lýtek a kotníků, které chceme ukazovat bez otoků. Prostě a jednoduše si budeme chtít vyjít nejen do parku ladným krokem. Právě proto jsme v GERnétic přichystali ošetření dolních končetin. V dnešní reportáži vás jím provede Eva Brixi, šéfredaktorka časopisu Prosperita Madam Business, která si jej vyzkoušela na vlastní kůži.

Krok do salonu GERnétic, vstup do oázy klidu

Vejít do salonů GERnétic je jako přenést ze světa uspěchaného businessu na místo, kde si mohu dovolit klid. Prostě jen být. Zapomenu na běžné starosti a podvědomě se přeprogramuji do rozpoložení, v němž může tělo odpočívat. Mysl se ochotně přidá. Toto prostředí mne vybízí vnímat sebe sama.

foto-2

V přítomnosti kosmetičky se chci cítit bezpečně

Během salónní procedury se o mne starala Silvie Buchtová, kosmetička řepského Kosmetického studia GERnétic a zároveň firemní školitelka této francouzské značky. Už při našem prvním setkání jsem poznala, že se jedná o velmi empatického člověka. Vnímá klienta pozorně a citlivě. Nenutí mu svůj názor, nezpovídá ho nepříjemným způsobem, který by vytvářel tlak, kvůli němuž by se klient uzavřel do defenzivní pozice, protože by měl pocit, že jde o zásah do jeho integrity.

foto-3

Komunikace, která umožňuje řešit problémy

Komunikace této éterické Gerneticienne je kultivovaná. Nástrojem, který prozradí víc než několikahodinové interview, je obrovská vnímavost, jíž tato žena disponuje. Snaží se pochopit podstatu osobnosti klienta a ke komunikaci nepotřebuje nadmíru slov. To má za následek, že se jedinec v její péči může uvolnit. Silvie kolem sebe svým přístupem totiž šíří atmosféru bezpečí. Nesoudí. Nepoukazuje na nedostatky klienta, ale k poznání problémů míří přesně opačnou cestou, tedy vyzdvižením pozitivního na jeho tělesné schránce. Tím se posléze snáze dostane k odhalení toho, co člověka, s nímž pracuje, sužuje. Takový přístup je velmi pozitivní, protože klient je ochotnější se otevřít a problémy řešit. Vzniká tak mezi Gerneticienne naprosto unikátní vztah založený na důvěrnosti a důvěře.

foto-4

Okázalost není ctnost

Silvie Buchtová nedává najevo okázale svůj potenciál. Ví, co umí, je skromná, a to ji nesmírně šlechtí. Takový styl dokáže v ženách a mužích, kteří se stydí, nebo se cítí nepříjemně při představě, že budou vystaveni očím profesionála na poli krásy, znatelně snižovat napětí. Věřím, že přesně takový přístup předpokladem úspěchu kosmetické péče. Motivuje nenásilnou cestou.

Tušili jste, že Silvie také píše básně? Složila jich už několik. Dvě z nich najdete v závěru dnešního článku.

foto-5

A dokáže kosmetika GERnétic pomoci s otoky nebo křečovými žilami?

Přestože na otoky netrpím, a křečové žíly mě trápí jen trochu, viděla jsem, co GERnétic dokáže. V únoru letošního roku jsem to zažila. Měla-li bych podle svého svědomí zodpovědět tento dotaz, pak ano. GERnétic umí zatočit s oběma v nadpisu zmíněnými problémy.

Při ošetření, které se odehrává vleže, mne nejvíce překvapilo, jak lehké doteky se používají. Je až k nevíře, že tato technika dokáže zapracovat přípravky tak, aby se vstřebávaly hluboko do pokožky. Vleže tato procedura probíhá právě proto, aby měla kosmetička dobrý přístup k dolním končetinám a vedla hmaty až do oblasti pasu. Na počátku sáhla Silvie po tělovém toniku Lympho, které se vyznačovalo osvěžujícím a ochlazujícím nástupem. Jsem člověk, kterému je obvykle teplo a zchlazení velmi vítám. Poté následoval produkt s krémovou konzistencí Vasco Artera. Jako velmi příjemnou součást celkového zážitku hodnotím vůni obou přípravků. Připomínala mi zelené zahrady v jarním rozpuku.

foto-6

Vznesla jsem také dotaz, jak lze program kosmetické péče o dolní končetiny GERnétic charakterizovat: „Tyto naše přípravky a specifické ošetření mají za cíl zlepšit stav cévního systému. Jde o to urychlit průtok lymfy, díky tomu odstranit otoky a mnoha lidem nepříjemně známý pocit těžkých nohou. Aktivní látky v naší kosmetice a způsob aplikace speciálně vyvinutý pro tyto účely přispívá k lymfatické drenáži. To znamená, že se zpevní stěny jemných kapilár, odplaví se odumřelé buňky z podkoží. Těmito procesy můžeme preventivně působit proti vzniku křečových žil. Celkový vzhled dolních končetin se zlepšuje. Pro co nejlepší výsledky je vhodné si naordinovat kúru v salonu, kdy profesionála v prvním měsíci řešení těchto problémů navštívíte každý týden, následně pokračujete jednou za tři až čtyři týdny s udržovacím ošetřením. Gerneticienne vám také doporučí důsledné dodržování následné domácí péče. Každé ráno a každý večer si budete aplikovat přípravky Lympho a poté Vasco Artera dle jejích instrukcí,“ uvedla Silvie Buchtová.

foto-7

GERnétic vede člověka k soustavné a důsledné práci na vlastním půvabu. Učí ho zastavit se, aby se poté mohl ladným krokem vydat do světa. Velmi na mne zapůsobily výsledky, s nimiž jsem Kosmetické studio GERnétic opouštěla. Otoky dolních končetin, kolen a lýtek, mne netrápí. Ihned po ošetření jsem zaznamenala pocit lehkosti nohou a krok pružnější. Vyzkoušela jsem si, jaké to je, když jsou vám boty velké, doslova v nich plavete. GERnétic při této proceduře zatočil s následky patní ostruhy, které mne provázejí v podobě nepatrného otoku nártu a kotníku. Také bojuji s neesteticky vystouplými žilami. Po zásahu Silvie bylo obojí pryč. Mohu potvrdit, že toto ošetření funguje!

V závěru bychom vás rády seznámily s poezií z pera Silvie Buchtové:

Lympho

Lympho je Lenfo,
svěží tonik zavoní,
zelenou barvou oslní,
na tok lymfy působí,
otoky odstraní.

Ženšen oživí,
indický kaštan hojí,
dezinfekční účinky má,
zdraví tělu dodává.

Tak rozprašovač použijte,
ráno a večer zažijte
i přes silonky se nebojte,
šimrání při aplikaci pocítíte,
lehké nožky ucítíte.
Na cesty nezapomeňte přibalit,
dovolenou pořádně rozbalit,
zdravé nožky poděkují vám,
to já dobře znám.

 

Vasco Artera

Z názvu se dozvíme,
tímto tělovým krémem
pokožku zpevníme
a žilní stěny chráníme.

Buněčný trenér funguje,
buňky trénuje,
tuk šanci nemá,
ukládat se nedá.

Odumřelé buňky rozloží,
krev ředí a vyživí,
do celulitidy vleze vztek
a prchne hned.

Zadržování vody nedopustí
a otoky opustí.
Ladné křivky chceme míti,
tak zkuste chtíti, tento krém míti.

 

S láskou pro čtenářky a čtenáře blogu GERnétic připravily
Eva Brixi a Kateřina Šimková

Poděkování za poetickou chvilku patří
Silvii Buchtové