Vystavte svá chodidla na odiv

Máme to štěstí, že alespoň část roku můžeme nosit díky klimatickým podmínkám otevřenou obuv. Sandále, lodičky s otevřenou patou či špičkou, pantofle a nazouváky. Každý módní guru zaplesá nad tvary, vzory, materiály, barvami i stylem zpracování. A muž si v pohodlných sandálech zase oddechne od pracovní uniformy všedního dne, která předepisuje obvykle boty uzavřené. Nezbytným nejen módním, ale hlavně kulturním doplňkem těchto botiček jsou upravené nohy v dobrém stavu, přesněji chodidla, o jejichž vzhled se člověk nebojí podělit s širokou veřejností. Jak ale takové elegance dosáhnout? Jak se zbavit popraskaných pat a zrohovatělé kůže? Právě proto jsme dnes připravili speciální článek na téma péče o chodidla.

foto-1

1. Dbejte o své nehty

Toto je rada takřka nad zlato. Nehty jsou jedním z nejproblematičtějších míst, které může za to, že se vám v letní obuvi ani v teniskách nechodí pohodlně. Vezměte si kleštičky a zastříhněte je. Nedělejte obloučky, zvláště tehdy, pokud máte sklon k zarůstání nehtů. Zakraťte je tak, aby měl okraj rovnou linii. Lidé, kterým nehty tzv. trčí a rostou jakoby vzhůru, nechť zakracují více, ostatní tak, aby jim bylo pohodlně. Pořiďte si na nehty také kvalitní kleště, které nebudete používat na jiné části těla. To proto, že občas každý může přijít ke kožní či nehtové plísni, například z pobytu v mokrých botách. Je to proto, aby se infekce nešířila. Taktéž z hygienických důvodů striktně dbejte na to, aby měl doma každý své vlastní kleště, nebo alespoň po každém použití nástroje na pedikúru důsledně vydezinfikujte.

2. Každý večer chodidlům dopřejte dávku výživy a hydratace

Bez ohledu na věk či profesi, denní režim, aktivitu – krém je vždy dobrým pomocníkem, zvlášť je-li používán pravidelně. Náš Crème Soin Des Pieds má jemnou konzistenci, která zanechává pokožku hebkou. Vstřebává se téměř rychlostí blesku, hydratuje a oživuje unavená chodidla. Výtažky z lípy a olej ze sladkých mandlí má vynikající výživné, změkčující a zvláčňující účinky, takže nebudete muset pedikúru absolvovat tak často. Při pravidelném ošetření se také upraví kondice a vzhled pokožky. Mimo to Crème Soin Des Pieds obsahuje antiseptické látky, které zabraňují rozvoji nepříjemných a častých letních plísní, ať už z obuvi či pobytu na koupališti.

foto-2foto-3

3. Zkuste intuitivní masáž

Nanášení krému nemusí být jen obyčejná a nezáživná procedura, o níž si každý myslí, že to je prostě nutná letní rutina. Chodidla jsou opatřena četnými nervovými zakončeními a díky tomu jsou vlastně propojena se všemi tělesnými soustavami, alespoň dle reflexologie. Zkuste tedy masáž a představte si, jak svými doteky působíte na 26 kostí, 16 kloubů, 107 vazů či 20 svalů – ano, přesně z tolika struktur jsou vaše chodidla složená. Do masáže můžete zapojit mimo své intuice a aktivity například i partnera, který vás může odměnit za celodenní aktivitu krásným láskyplným gestem. Masáž perfektně redukuje stres a navozuje pocit uvolnění. Je skvělé nechat si ji na dobu před spaním, kdy si přejete zklidnit tělo i mysl.

4. Odlehčete chodidlům koupelí

Jednou za týden nebo při pocitu velké únavy můžete zkusit speciální koupel, která vaše chodidla uvolní a odlehčí jim. Do lavoru s vlažnou vodou nasypte příslušné množství koupelové soli s esenciálními oleji Sels De Bain a nechte rozpustit. Ponořte nohy alespoň na 15 minut a relaxujte, poslouchejte hudbu, čtěte si v oblíbeném časopise nebo v knize, přezkoušejte ratolest z anglických slovíček…Nebo si prostě dovolte jen „sladkých 15 minut“ nic nedělat a na nic nemyslet. Pokud jsou chodidla extrémně unavená, ale na víc než rychlou koupel už se nezmůžete, můžete jim zkusit ulevit krátkou studenou sprškou.

foto-4foto-5

5. Našlapujte měkce

Ne každý výrobce bot je dělá také pohodlné, jak bychom si přáli. Přesto mnozí z nás nedokáží odolat trendy vzhledu. A když už doma nějaké nepohodlné máte, nebo pokud se vám zdá stélka slabá a tvrdá, zkuste nohám ulevit od oděrek, otlaků a puchýřků například gelovými vložkami, které velmi změkčují nášlap. Některé z nich dnes už dokáží i mírně chladit, což je v letním počasí velmi příjemné. Pokud ale chladivé nejsou, přesto můžete zkusit vložky z bot vyndat, zabalit do igelitového sáčku a na deset minut strčit do lednice. Poté opět vložit do bot, nazout se a vyrazit do světa.

6. Nebojte se peelingu

Nohám podobně jako rukám neuškodí peeling. K tomu poslouží například Nettoyant Gommant Marin nebo Ger Peel. Výborně odstraní po klasické pedikúře zbytečky odumřelých kožních buněk a také se chodidla lépe prokrví, čímž se jim dostane extra zásoba výživných látek, které potřebují pro svůj půvab. Zkuste si dopřát peeling jednou do týdne před lázní s koupelovou solí Sels De Bain. Aktivní látky se budou snáze vstřebávat do hlubších vrstev pokožky.

foto-6foto-8

7. Používejte správné nástroje na pedikúru

Nástroje na pedikúru mnohdy vypadají jako totožné s těmi na mučení v období honů na čarodějnice. Zvláště ty, které tak tak přežily revoluční dobu. Ve svém arzenálu byste měli mít alespoň kovovou škrabku a pilník s dvěma druhy brusných ploch – hrubší a jemnější. Nebo můžete udělat kompromis a pořídit si některý z těch nových elektrických brusných zařízení, která jsou ideální pro lenochy a proces odstranění zrohovatělé pokožky usnadňují. Lépe povrch kůže zahlazují a v kombinaci s pravidelnou a důslednou péčí, krémováním, dobře padnoucím obuví dokáží přinést výsledky přetrvávající déle než měsíc.

8. Využijte salónní ošetření chodidel

Zkuste ošetření chodidel u kosmetiček pracujících s produkty GERnétic, které se o vaše nohy postarají takovým způsobem, že profesionální péči už nebudete schopni nadále odolávat a bude vás do salonu vábit každých 30 dní, možná i dříve. Ošetření chodidel u Gerneticienne je jako svátek relaxace a půvabu v jednom. Zbavuje stresu, uvolňuje. Konečně se o vás také postará někdo jiný, když se neustále pro všechny rozdáváte. Zažijete pocit lehkosti bytí a nášlap baletky tančící Labutí jezero. Pokud nevíte, kde se obrátit na svou nejbližší Gerneticienne, kontakty a mapu všech našich salonů najdete zde.

Doufáme, že těchto několik kroků vám přinese lehký a ladný krok, pohodlí a krásné letní dny, kdy se budete cítit zkrátka skvěle!

S láskou,
tým GERnétic