Z kosmetické poradny: Jak ošetřovat pleť alergickou na líčidla

Je mi 37 let, mám smíšenou pleť a problém s alergií na líčidla. Moc ráda bych se nalíčila alespoň do divadla nebo na ples, ale většinou mě po nanesení make-upu začne pokožka svědit a červenat. Můžete mi poradit? Jana K.

Odpovídá Alena Kimlová
hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic

foto-1

Odpověď:

Vyzkoušejte denní hydratační krémy od kosmetické značky GERnétic. Součástí jejich účinků je zamezení případné alergii na líčidla. Vzhledem k Vašemu věku a typu pokožky bych doporučila krém Tropo Plus nebo Base De Jour Marine. 

foto-2

Tropo Plus je krém určený pro citlivou pokožku, má velmi příjemnou konzistenci, chrání pleť před vysušením, zvláčňuje a zjemňuje ji, posiluje celkovou vitalitu pokožky. Krém nezatěžuje pleť nadměrnou parfemací. Je nově balen do praktické tuby 40 ml, kterou můžete mít stále při sobě.

foto-3

Base De Jour Marine je lehký krém se snadnou vstřebatelností. Je určený pro sušší a smíšenou pleť. Díky výtažkům z obilných klíčků má revitalizační účinky, působí proti předčasnému stárnutí a tvorbě vrásek. Má také antialergický účinek.

foto-4

Především v chladnějším období můžete vyzkoušet krém Symbiose. Vzhledem k polomastnému charakteru je pleť dokonale chráněna jemným mastným filmem před nepříznivými povětrnostními vlivy. Pokožka zůstává dobře hydratovaná. I tento krém omezuje případnou alergizaci. Také Symbiose má od letošního roku nové balení, které je prostorově úspornější a díky tomu se s krémem bude snáze cestovat.

foto-5

Zlepšení celkového stavu pokožky a snížení přecitlivělosti můžete dosáhnout i vyrovnávacím krémem Synchro, který harmonizuje fyziologické funkce a zvyšuje odolnost a obranyschopnost pokožky. Je doporučen k večernímu ošetření pleti.

foto-6

Těsně před nalíčením můžete jako bázi pod make-up zkusit nanést Lift Crème, který díky svému složení na pokožce vytvoří ochrannou vrstvičku a zamezí tak dráždění pleti vnějšími podněty. Doporučuji jej také alergikům například na pyly, jimž se reakce projevuje právě na kůži.

foto-7

Pro závěrečnou péči o pleť využijte rozjasňující krém s optickou korekcí Crème GG . Působí bezprostředně po aplikaci, pleť okamžitě sjednotí a vyváží. Obsahuje mikrokapsle, které při rozetření krému uvolní na pokožku barevné mikropigmenty a rozjasňující látky, díky nimž dochází k optické korekci vzhledu pleti.

Nezapomínejte také na pravidelné návštěvy u svého dermatologa či alergologa, kteří vás budou monitorovat po odborné stránce. Mnohdy je alergie na líčidla spojena ještě s dalšími alergiemi nebo s nevhodně zvolenými produkty Vaší běžné kosmetické péče.

foto-8

Rovněž bych se přikláněla k návštěvě kosmetického salonu, kde vyškolená kosmetička pracuje s přípravky GERnétic. Ukáže Vám, jak o takto citlivou pokožku správně pečovat a bude také sledovat, jak se stav kůže vyvíjí díky pravidelnému a důslednému ošetření v rukou odborníka i následné domácí péči.

S láskou,
Alena Kimlová a tým GERnétic