Krása nejen na talíři
Detailní popis produktu
Výživa je základem krásy i zdraví.
Na 44 stranách čtenáře provázejí tři významné osobnosti. Alena Kimlová, kosmetička GERnétic, hovoří o výživě kožních buněk a měnících se potřebách pokožky během roku. Richard Husovský ozřejmuje, proč je užitečné dávat přednost sezónním druhům zeleniny. Pro každé roční období vybírá jeden, na jehož základě sestavil receptury jednotlivých pokrmů. O jejich přípravu se postaral Václav Cír působící jako šéfkuchař Statku Břežany. Je to průvodce, který čtenáři předává to klíčové, co mu umožní udržet si krásu a zdraví i v rychlém tempu 21. století.
Cílem publikace je představit široké veřejnosti, že zdravý životní styl, který prospěje tělu a bude v souladu s půvabem nemusí být velká námaha a není ani nutné do něj investovat mnoho času. Stačí pochopit základní principy a jít jim krok po kroku vstříc.
Útlá knížečka je rozdělena do 4 receptových kapitol podle vybraného druhu zeleniny. Začíná netypicky létem, kterému dominuje brokolice. Navazuje podzimem, v němž prim hraje cuketa. Zimu ovládla mrkev a jaro se nese v duchu listového salátu. V každé z nich čtenář nalezne nejen dva recepty na snadné a rychlé pokrmy, ale také benefity, které jednotlivé sezónní druhy přinášejí.
Zelenina je způsob, jak lidské tělo skutečně nasytit. Často strádá kvůli příliš malým velikostem porcí. Ale ty by se měly přizpůsobit velikosti žaludku, který má v průměru objem jeden litr. A zelenina tak dodá tělu vše, co potřebuje ke spokojenosti. Správná porce s bohatým množstvím zeleniny pomůže vypnout hlad, spustit tvorbu hormonů sytosti, produkci optimálního množství trávicích šťáv a enzymů. Zelenina navíc poskytuje rozpustnou vlákninu, která reguluje hladinu krevního cukru a inzulínu a nerozpustnou vlákninu, která pomáhá očišťovat střeva od zbytků tráveniny, čímž udržuje celé zažívání a vylučování v lepší kondici a harmonii,
vysvětluje stručně Mgr. Richard Husovský,výživový poradce a kouč.
Buněčná výživa podle GERnétic
V závěru čtenář objeví rozsáhlou kapitolu, která se věnuje krásné pleti a péči o ni, která se mění podle rytmu ročních dob. GERnétic je o výživě kůže, přesněji o buněčné výživě a buněčné terapii. Ta se zakládá na tom, že každá buňka největšího lidského orgánu, kůže, dostane přesně takový mix aktivních látek, od minerálů přes vitamíny až po aminokyseliny nebo třeba peptidy, aby mohla optimálně a dlouho fungovat. Zkrátka, aby si udržela všechny své fyziologické funkce a nestárla předčasně.
Zakladatel značky Dr. Albert Laporte na základě mnoha buněčných výzkumů a biopsií postavil účinnost jedinečných produktů GERnétic. Filozofie, kterou stvořil, však byla holistická, zaměřená na člověka jako celek. Výživa a péče o pokožku jsou v ní chápány jako sestry. Společně tvoří harmonii krásy a zdraví.
Publikace vznikla především díky tvůrčímu týmu ve složení:
- Ing. Andrea Trčková – výkonná ředitelka GERnétic pro ČR a SR a šéfka tvůrčího týmu www.gernetic.cz
- Mgr. Richard Husovský – výživový poradce https://richardhusovsky.com/
- Alena Kimlová – kosmetička GERnétic www.gernetic.cz
- Václav Cír – šéfkuchař a správce Statku Břežany (u Rakovníka) www.StatekBrezany.cz
- David Martinek – fotograf a grafik www.dnax.cz
- Kateřina Šimková – sociální sítě, blog GERnétic, PR www.vitapr.cz
- Mgr. Ladislav Kavan – majitel LK SERVIS / GERnétic / Statek Břežany www.StatekBrezany.cz
- Tereza Štefanová – foodstyling www.StatekBrezany.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.