Hvězda GERnétic 2017: Soutěž potvrdila, že kosmetičky své podnikatelské aktivity chápou jako poslání

Ženy, vstoupí-li do podnikání anebo manažerské funkce, se svých úkolů obvykle zhostí jako poslání. Alespoň tento závěr potvrdila soutěž, již pro spolupracující kosmetičky uspořádalo generální zastoupení kosmetiky GERnétic pro český a slovenský trh firma LK SERVIS. Soutěž nezávisle hodnotila kosmetičky pracující s kosmetikou GERnétic jak na území Česka (Hvězda GERnétic Česko 2017), tak na území Slovenska (Hviezda GERnétic Slovensko 2017) po dobu pěti měsíců (1. březen – 31. červenec 2017). Cílem tohoto klání bylo ukázat, že vést kosmetický salón a poskytovat špičkové služby je náročné a zaslouží si stejnou pozornost a uznání jako jiná odvětví byznysu. Má vysoké nároky na vzdělání, vyžaduje strategické plánování, koncepční přístup, časté inovace, zapojení kreativity, emocí, empatie. Kosmetičky jsou jednoduše vynikajícími podnikatelkami a manažerkami v jednom a přitom si zachovávají lidský a laskavý přístup.

Tříkolová soutěž měla několik hodnotících kritérií, která se týkala vzdělávání, vedení salonu, poskytování služeb na špičkové úrovni a komunikace. Prostřednictvím této optiky byl nahlížen každý salon, každá účastnice soutěže, jichž se nakonec přihlásilo rovných padesát. „Nešlo o to, abychom rozdávali známky. Soutěž Hvězda GERnétic Česko 2017 a na Slovensku Hviezda GERnétic Slovensko 2017 si vytyčila významný cíl. Najít mezi našimi obchodními partnery příklady dobré praxe, ženy, které mohou své kolegyně motivovat, poskytnout jim inspiraci, radu i povzbuzení,“ sdělila Ing. Andrea Trčková, výkonná ředitelka společnosti LK SERVIS/GERnétic. Soutěž však také ukázala, navzdory stereotypům, že profese kosmetičky je opravdu náročným podnikáním i plnohodnotnou manažerskou funkcí. „Všechny oceněné Hvězdy se o své podnikání starají zodpovědně, aktivně je rozvíjejí, přemýšlí o něm kreativně a jsou si vědomé toho, jak ovlivňují komunitu na lokální úrovni. Musí však umět vyrovnat i se složitějšími výzvami, například na úrovni legislativy. Ceníme si jejich odvahy a houževnatosti,“ dodal Mgr. Ladislav Kavan, majitel společnosti LK SERVIS/GERnétic.

V soutěži se ukázalo, že společenská odpovědnost se netýká pouze velkých korporací, ale také menších aktérů na poli byznysu. „Kosmetičky pracující s produkty GERnétic přikládají velkou váhu tomu, aby svým klientům předaly odpovídající informace a zásady, jak pečovat o své zdraví a z něho vyvěrající krásu. Jsou schopné ukázat určitou cestu životního stylu, který v klientkách a klientech vyvolává příjemný pocit relaxace, bezpečí, pohody, jež se posléze přenáší i do dalších oblastí každodennosti. Díky péči kosmetiček objevují klienti vyrovnanější způsob života a lépe se učí porozumět sami sobě. Uvědomují si, že životní rovnováha a zdraví jsou tím nejcennějším,“ podotkla Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic.

A jak samy Hvězdy vnímají svou profesi? Dagmar Kacerová, majitelka Partnerského salonu GERnétic ve Vyškově, která byla uvedena do Síně slávy GERnétic za Českou republiku, uvedla: „GERnétic je symbol něčeho, co mě přivedlo k tomu, abych mohla činit lidi nejen krásnější, ale i zdravější a šťastnější. A to je smyslem a cílem mé profese.“

Vyhodnocení soutěže pro Českou republiku se uskutečnilo při příležitosti veletrhu WORLD OF BEAUTY&SPA v pátek 8. září v pražských Letňanech. Hviezda GERnétic Slovensko se svého slavnostního vyhlášení dočkala 14. října v Bratislavě, kde se konal 3. Odborno-prezentačný kozmetický kongres Les Nouvelles Esthétiques&Spa. Mimo udělení titulů absolutních vítězek soutěže za Česko a Slovensko bylo vyhodnoceno také pět dalších kategorií, odborná porota udělila jednu mimořádnou cenu a také slavnostně otevřela Síň slávy GERnétic. „Ocenění Síň slávy GERnétic vyzdvihuje profesionální a přitom velice lidský přístup ke klientům, vysoké odborné znalosti a výsledky v péči o pleť klientů a také dlouholetou věrnost značce GERnétic,“ uvedla Ing. Andrea Trčková.

ZA PODPORU SOUTĚŽE DĚKUJEME:

Odborné porotě

- Mgr. Ladislav Kavan