Zdravé a sezónne: to je Krása nielen na tanieri

Idú dohromady sezónne suroviny a správna sezónna starostlivosť o pokožku? GERnétic v spolupráci s výživovým poradcom a biológom Mgr. Richardom Husovským a šéfkuchárom Statku Břežany Václavom Círom pripravil publikáciu Krása nielen na tanieri. S ohľadom na starostlivosť o pleť, zdravý životný štýl aj správnu prípravu pokrmov objasňujú, prečo má zmysel načúvať ročným obdobiam.

Na 44 stranách čitateľa sprevádzajú tri významné osobnosti. Alena Kimlová, hlavná firemná kozmetička a školiteľka GERnétic, hovorí o výžive kožných buniek a meniacich sa potrebách pokožky počas roka. Richard Husovský objasňuje, prečo je užitočné dávať prednosť sezónnym druhom zeleniny. Pre každé ročné obdobie vyberá jeden, na základe ktorého zostavil receptúry jednotlivých pokrmov. O ich prípravu sa postaral Václav Cír, ktorý pôsobí ako šéfkuchár Statku Břežany. Je to sprievodca, ktorý čitateľovi odovzdáva to kľúčové, čo mu umožní udržať si krásu a zdravie aj v rýchlom tempe 21. storočia.

„Výživa je ako základom krásy, tak aj zdravia. S Richardom Husovským GERnétic spolupracuje viac ako dva roky. Pre naše odborné kozmetičky pripravil už množstvo prednášok, v ktorých zdôrazňuje úlohu pitného režimu a konzumáciu zeleniny. Jeho znalosti a prístup sa dokonale snúbia s filozofiou GERnétic. Keď som sa však pýtala, či pre svojich klientov, ktorým radí so životosprávou, pripravuje aj recepty na mieru, odpovedal, že nie. Ale že predsa len nejaké má, a zatiaľ sú schované v zásuvke. Zrodil sa projekt Krása nielen na tanieri,“ vysvetľuje Ing. Andrea Trčková, výkonná riaditeľka zastúpenia GERnétic pre Česko a Slovensko. Cieľom projektu je predstaviť širokej verejnosti, že zdravý životný štýl, ktorý prospeje telu a bude v súlade s pôvabom, nemusí byť veľká námaha a nie je ani nutné investovať doňho množstvo času. Stačí pochopiť základné princípy a ísť im krok za krokom v ústrety.

Útla knižočka je rozdelená do 4 receptových kapitol podľa vybraného druhu zeleniny. Začína sa netypicky letom, ktorému dominuje brokolica. Nadväzuje jeseň, v ktorej hrá prím cuketa. Zimu ovládla mrkva a jar sa nesie v duchu listového šalátu. V každej z nich čitateľ nájde nielen dva recepty na ľahké a rýchle pokrmy, ale aj benefity, ktoré jednotlivé sezónne druhy prinášajú. „Zelenina je spôsob, ako ľudské telo skutočne nasýtiť. Často trpí kvôli príliš malým veľkostiam porcií. Ale tie by sa mali prispôsobiť veľkosti žalúdka, ktorý má v priemere objem jeden liter. A zelenina tak dodá telu všetko, čo potrebuje k spokojnosti. Správna porcia s bohatým množstvom zeleniny pomôže vypnúť hlad, spustiť tvorbu hormónov sýtosti, produkciu optimálneho množstva tráviacich štiav a enzýmov. Zelenina navyše poskytuje rozpustnú vlákninu, ktorá reguluje hladinu krvného cukru a inzulínu, a nerozpustnú vlákninu, ktorá pomáha očisťovať črevá od zvyškov tráveniny, čím udržiava celé zažívanie a vylučovanie v lepšej kondícii a harmónii,“ vysvetľuje stručne Mgr. Richard Husovský, výživový poradca a kouč.

V závere čitateľ objaví rozsiahlu kapitolu, ktorá sa venuje krásnej pleti a starostlivosti o ňu, ktorá sa mení podľa rytmu ročných období. GERnétic je práve o výžive kože, presnejšie o bunkovej výžive a bunkovej terapii. Tá je založená na tom, že každá bunka najväčšieho ľudského orgánu, kože, dostane presne taký mix aktívnych látok, od minerálov cez vitamíny až po aminokyseliny alebo napríklad peptidy, aby mohla optimálne a dlho fungovať. Skrátka, aby si udržala všetky svoje fyziologické funkcie a nestarla predčasne. „Zakladateľ značky Dr. Albert Laporte na základe mnohých bunkových výskumov a biopsií postavil účinnosť jedinečných produktov GERnétic. Filozofia, ktorú stvoril, však bola holistická, zameraná na človeka ako celok. Výživa a starostlivosť o pokožku sa v nej chápu ako sestry. Spolu tvoria harmóniu krásy a zdravia,“ uvádza Alena Kimlová, hlavná kozmetička GERnétic.

MOC 4,60 Eur/1 výtlačok, na zakúpenie na recepcii LK SERVIS/GERnétic, Slánská 381/10, Praha 6, email: info@gernetic.cz

www.gernetic.sk  • www.StudioGernetic.cz  • https://richardhusovsky.com/  • www.statekbrezany.cz

Publikácia vznikla predovšetkým vďaka tvorivému tímu v zložení:

- Ing. Andrea Trčková – výkonná riaditeľka GERnétic pre ČR a SR a šéfka tvorivého tímu www.gernetic.cz
- Mgr. Richard Husovský – výživový poradca https://richardhusovsky.com/
- Alena Kimlová – hlavná firemná kozmetička a školiteľka GERnétic www.gernetic.cz
- Václav Cír – šéfkuchár a správca Statku Břežany (u Rakovníka) www.StatekBrezany.cz
- David Martinek – fotograf a grafik www.dnax.cz
- Bc. Kateřina Šimková – sociálne siete, blog GERnétic, PR www.vitapr.cz
- Mgr. Ladislav Kavan – majiteľ LK SERVIS / GERnétic / Statek Břežany www.StatekBrezany.cz
- Tereza Štefanová – foodstyling www.StatekBrezany.cz