Odpočinek ve světě mořských řas a zeleného jílu aneb Jak blogerka Kateřina absolvovala zeštíhlující zábal

Blogerka Kateřina je naše stálice. Tentokrát jsme ji pozvali do Kosmetického studia GERnétic, aby vyzkoušela nový zeštíhlující anti-age zábal Enveloppement Minceur. Co o něm říká a jak se po něm cítila? To prozradí následující řádky. Tento příspěvek je součástí série Štíhlejší silueta do Vánoc. Bude pokračovat recenzí produktu Adipo Gasta.

Čas v týdnu, kdy chci vědomě zvolnit

Pátek, můj nejoblíbenější den. Mám z něj dobrý pocit. Vidím, co už se mi podařilo během týdne zvládnout. Zároveň mne těší, že mám před sebou dva dny volna, kdy budu moci popustit uzdu tvořivému duchu. Ale pozor, ona kreativita nepřichází sama. Pokud je člověk unaven, často se schovává. Pokud není odpočinek pravidelnou součástí denní rutiny, nejspíš se občas stane, že budete nemastní a neslaní. Já to tak měla po absolvování vysoké. Ale po ní jsem svůj denní režim změnila. Od pondělka pracuji na plné obrátky až do čtvrtka. Pátek si nechám jako den na vyklusání a vykrokování. Je to termín z jezdectví. Když kůň intenzivně pracuje, musí jezdec v určitém momentu zavelet dost a dát mu šanci ze sebe to tempo setřást. A tak se každá vyjížďka nebo jízdárenská hodina končí pomalým vyklusáním a přechodem do vláčného uvolňujícího kroku. Tato strategie je chytrá. Proto v pátek pracuji intenzivně dopoledne, a pak se snažím vyřizovat takové ty méně náročné věci. Ráda sednu v osm hodin za klávesnici a napíšu blog pro GERnétic. A odpoledne pak už vypouštím a krokuji. Kosmetický zábal je přesně pro takové příležitosti ideální aktivita. Či snad „pasivita“? Ovšem ne vždy se mi daří toto předsevzetí dodržet na sto procent. Jsem kozoroh, povaha pracovitá. Ale i krokování je o tréninku, který dělá mistra.

Úvod do zeštíhlující tělové procedury

Na starost mne měla Zuzka Bělíková z Kosmetického studia GERnétic. Byla jsem u ní už na několika nejen tělových procedurách a vždycky jsem odcházela spokojená, koutky mi směřovaly pěkně nahoru. Nejen proto, že je profík, ale že setkání s ní je přesně takové, o kterém byste řekli, že se příjemné násobí na všech frontách.

Zuzka mi nejprve vysvětlila, jak bude procedura probíhat. Pro maximální účinek je vhodné se před procedurou osprchovat a ideálně provést tělový peeling. Salonky Kosmetického studia GERnétic jsou na to plně vybavené. Já ale nelenila a peeling jsem si aktivně naordinovala ráno doma. Použila jsem Nettoyant Gommant Marin Corps, který má božskou vůni. Recenzi jste mohli zahlédnout na mém blogu. Ale kdo nestíhá a nemá čas, může v salonku využít sprchu i tento zázračná exfoliační tělový přípravek. Pak docupitat k lehátku a vychutnávat si proceduru.

Celé to začíná nanášením tonika Lympho, které rozproudí mízu, a tak v těle lépe, těsně pod pokožkou, může volně obíhat. Lymfa je jednou z hlavních detoxikačních tekutin. Když správně cirkuluje, má to příznivý dopad na kondici. Lympho má ještě jeden úkol – otevřít pokožku, která si pak smlsne na všech servírovaných kosmetických lahůdkách. Nesmím zapomenout upozornit, že se přípravky aplikují jak zepředu na celé tělo, tak zezadu a vždy směrem k srdci. Jde o rovnoměrný účinek na celou siluetu. Poté přichází na řadu olej Huile de Beauté. Jeho vůně je okouzlující, účinky stojí za seznámení.

Zuzka však ještě před jeho nanesením využila sílu aromaterapie a na chodidla mi nakapala trošku éterického oleje z mojí oblíbené ravensary, kterou doma co chvíli roztáčím v aromalampě. Zuzku jsem taky požádala, jestli by mi mohla, přestože to není běžná součást procedury, promasírovat trochu šíji. A tím vás chci nabádat, abyste se nebáli vystoupit ze škatulek a pokud cítíte, požádali o nějakou změnu či doplnění i během ošetření. Gerneticienne vám ráda, pokud to bude možné, vyhoví.

Crescendo z mořských řas a zeleného jílu

Po oleji přišel na řadu zábal. Má šedozelenou barvu, která je dána obsahem tří druhů mořských řas a zeleným jílem z oblasti města Montmorillon ve Francii. Odtud pochází totiž ten nejkvalitnější. Zábal po řasách voní jen lehce. Jemněji než detoxikační Marine Essence. Vždycky jsem milovala vzduch pobřeží, v němž se mísí slanost moře, hebkost písku a jedinečné aroma mořské vegetace. Mně zkrátka řasy maximálně vyhovují. Zajímavé je, že se musí zábal uchovávat v termosce. Prozradím, že se jedná o důmyslné opatření, abyste měli po celou proceduru tepelný komfort.

Pak mne Zuzka zabalila do „kokonu“ z termofolie. V tomto zábalu se nesmíte potit. Jedině tak mohou aktivní látky, minerály a další fytonutrienty pronikat do pokožky. Pokud byste se potili, pak se prostě vyplaví, a tělo nebude mít ze zábalu užitek. Bylo-li by vám příliš teplo, ozvěte se. Gerneticienne vymyslí, jak to zařídit, tak, aby vám bylo akorát a příjemně.

Intermezzo: Mořské řasy v hlavní roli při ošetření pleti

Ve dvaceti minutách, kdy jsem si užívala zabalená ve svém kokonu, si pro mě Zuzka nachystala ošetření pleti. Bylo to božské. Po odlíčení a vyčistění pokožky se zaměřila zejména na specifickou péči a maskování. Otestovala jsem novinku, která se na našem trhu objeví v lednu. Nebude ledasjaká. Prorokuji jí velkou budoucnost. Následně tvář odpočívala pod maskou. Zkombinovala přípravek Argini se salónní maskou z mořských řas Marine Essence. A já cítila, že přesně odhadla potřeby mé pleti. Potřebovala zklidnit, ošetřit pár pupínků a především oživit. Mořské substance na pleť působí jako živá voda. Opět se to potvrdilo. Následovala závěrečná péče a jako tečka Crème GG na sjednocení tónu pleti.

Spoleh na buněčného trenéra

Po působení zábalu Enveloppement Minceur jsem byla z kokonu vybalena a jeho zbytky jsem vodou a žínkou smyla ve sprše z kůže. Šlo to lehce a za chvilku jsem byla opět na lehátku. Následovala závěrečná péče. Zeštíhlení se věnuji již nějaký pátek. Každý den chodíme na svižné zdravotní procházky, cvičím s železnou koulí kettlebell, jsem střídmá v jídle, teď už konečně dobře spím a naordinovala jsem si pomocníka jménem Adipo Gasta, tedy přípravek ze stáje GERnétic, který obsahuje buněčného trenéra a pomáhá vyprazdňovat hypertrofované tukové buňky. Enveloppement Minceur je skvělá salónní procedura, která úsilí znásobí a povzbudí vás v dalším snažení. I proto v závěru na bříško použila Zuzka Adipo Gasta a na ostatní partie těla Gerthérapi, které dokáže dobře regenerovat svaly a já si bez něj život v létě neumím představit. Znáte to, kam se posilovna hrabe na sváteční přípravy.

Volnější džíny

Pomaličku jsem se snesla z lehátka, s pocitem příjemné lehkosti. Oblékla jsem se a vnímala, že je se mnou něco jinak. Ještě jsem nedokázala říci co, ale něco ano. Cítila jsem se nadmíru příjemně. Nebyla jsem unavená, jako to mívám při detoxikačních zábalech. Cítila jsem se prostě dobře ve své kůži. A pak jsem na to přišla. Lépe mi seděly džíny! V pase mi byly o dobrý prst volnější, než když jsem přicházela. Tomu říkám zázraky na počkání. Ne nadarmo GERnétic tvrdí, že je toto nejlepší procedura před významnými a společenskými událostmi, kde budeme vidět. Šaty i sebevědomí vám hned lépe sednou.

Dozvuk za dva dny

Další odezva těla na proceduru Enveloppement Minceur přišla až po pár dnech. Sice jsem do sebe na doporučení Zuzky ještě v pátek obrátila dobrých pět velkých sklenic čisté vody a dva větší šálky bylinkového čaje, ale efekt odvodnění jsem ještě nepozorovala. Přešel den. A byla neděle. Odvodnění se spustilo. Je tabu hovořit o moči. Ale je to vlastně jeden ze způsobů, jak tělo dokáže vyloučit odpadní látky. A vy potřebujete vědět, co se po proceduře dělo. Byla jsem překvapená tou prodlevou. Nejprve jsem si zanalyzovala, zda jsem nedělala něco jinak, jestli jsem nevybočila z režimu. Odpovědí bylo jasné ne. Pak jsem konzultovala. A může to tak být. To samé jsem totiž už zažila po detoxikačních zábalech. Nevím, zda tkví příčina v objemu tukové tkáně, nebo prostě jen moje tělo reaguje pomaleji. Nicméně po tomto procesu odvodnění jsem byla krásně zformovaná, řekla bych, že k tomu prstu štíhlosti přibyl ještě centimetr, podle toho, jak jsem se cítila v oblečení. Lépe mi sedly legíny i kabátky.

Výsledek předčil očekávání. A to se prosím doporučuje jít ideálně na kúru šesti až osmi ošetření před tím, než hodláte obléknout vysněnou večerní róbu nebo smoking. To potom musí být výsledky! Mám velké štěstí a jsem vděčná, že tento rozdíl mezi před a po si stále díky síle domácí péče s Adipo Gasta udržuji. Budu totiž krásná nejen na své narozeniny, ale také se budu skvěle cítit u vánočního stromečku. Sebevědomí si totiž člověk nekoupí. Přirozeně stoupá s pohodou, jakou vnímám, a k ní mi GERnétic rozhodně svými salónními rituály krásy pomáhá. Spojují viditelné účinky a odpočinek. Co více si přát?

S láskou,
blogerka Kateřina