Aby pleť pod rouškou netrpěla: Jak ošetřovat pokožku namáhanou nejen stresem

Když se potkáváme na ulicích, bohužel nevidíme, že by se naše rty smály nebo se pohybovaly ve shodě s vysloveným pozdravem. Nosíme roušky a dodržujeme doporučenou vzdálenost dvou a více metrů. Koronavirová krize si vyžádala tvrdá opatření. Věříme, že pomohou současný stav rychleji překonat. Mezitím se však musíme vyrovnávat se stresem, kterým trpí i naše pokožka. Proto jsme s Alenou Kimlovou, hlavní firemní kosmetičkou GERnétic, připravili jednoduchý manuál, který vás provede efektivní domácí péčí v době stresové.

Pleť potřebuje extra dávku minerálů

Psychické napětí razantně ovlivňuje fyziologické procesy v těla a chemickou rovnováhu. Pokožka přichází rychleji a ve větší míře o minerály a stopové prvky. Působí povadle, mdle, ztrácí pevnost, kontury, vznikají rychleji nové vrásky a ty stávající se prohlubují. Pleť je sušší a má horší schopnost udržet si vláhu. Oxidační procesy probíhají rychleji a tělo se jim nestačí bránit. Přesouvá své zásoby antioxidantů do tělesných struktur a soustav, jejichž činnost je pro zachování života nejdůležitější. Kůže strádá.

„Aby pleť opět získala svou vitalitu a svěžest, potřebuje intenzivní vzpruhu zejména v podobě pravidelného přísunu minerálních a dalších látek, které budou moci kožní buňky snadno zužitkovat. Protože GERnétic získává aktivní činitele velmi šetrnými biotechnologickými způsoby, zachovávají si svou maximální účinnost a biologickou vytěžitelnost. Aktivní látky zamíří přímo do buněk na místo, kde je jich potřeba pro zpomalení probíhajících degenerativních procesů a obnovu přirozené rovnováhy pleti. Vzhled pokožky se zlepšuje,“ vysvětluje hlavní firemní kosmetička GERnétic Alena Kimlová.

foto-2

Přesně pro tento účel je koncipována celá mořská řada obohacená o ingredience z mořských řas, které jsou neuvěřitelnou zásobárnou pěstících elementů. Skvělým přípravkem, kterým pleti dodáte žádoucí živiny v bohaté míře, je maska Masque Marin: „Během stresového období doporučuji masku aplikovat dvakrát týdně po dobu dvaceti minut. Nezapomínejte také na krk a dekolt. Na pleti zaznamenáte okamžitou změnu k lepšímu, protože díky přítomnosti biologicky kompatibilních látek z mořských organismů se maska vyznačuje silným vitalizačním účinkem,“ ozřejmuje Alena Kimlová.

Stresovaná pokožka potřebuje ještě důkladnější očistu

Pod rouškou, respirátorem a mnohdy i ochrannými brýlemi se tvář daleko více potí, hůře dýchá, špatně se okysličuje a póry mají tendenci se více zanášet. Při domácí péči je potřeba důsledněji dbát na čištění pokožky. Faktory prostředí společně se stresem mohou nepříznivě ovlivnit kožní mikrobiom. Hloubkové očistě pokožky poslouží Nettoyant Gommant Marin. Pro majitelky a majitele křehčí pleti jej lze zařadit do večerní pečující rutiny dvakrát týdně, ostatní jej mohou používat na denní bázi každý večer. „Nettoyant Gommant Marin aplikujeme jemnými krouživými pohyby, pokožku nedřeme. Na pleti by měl pro dosažení optimálního efektu působit tři minuty,“ dodává Alena Kimlová.

foto-3

Poté musí následovat tonizace pleti, která vyrovná pH, což je nezbytný předpoklad pro zdravou kožní mikroflóru. Zralá pleť bude těžit z účinků stimulačního tonika Fibro s výtažky z okurky, lipového květu, vilínu, ženšenu a heřmánku. Pro podrážděnou, citlivou a problematickou pleť se lépe hodí tonikum Sebo Ger. Neobsahuje alkohol, nevysušuje a má protizánětlivé účinky.

Častým problémem pleti ve stresu je povadlost a ztráta pevných kontur. Právě proto se hodí do ranní péče zařadit specifický přípravek, který si s tím poradí. Krém Ger Lift zpevňuje, obsahuje výtažky z chlorelly a spiruliny, liposomy, vitamíny, stopové prvky a aminokyseliny. Cenné látky pronikají do hloubky, stimulují tvorbu kolagenu a elastinu. Komplex peptidů se stará o zpětné rozhýbání metabolismu a přináší dávku energie. Vůně produktu je velmi jemná a má až antistresový charakter.

foto-4

Celý ranní rituál si žádá řádné zakončení v podobě denního krému: „Doporučila bych v těchto dnech využít zklidňujících a antioxidačních vlastností lehkého krému Base De Jour Marine, na který v případě potřeby můžete bezpečně aplikovat make-up,“ uvádí Alena Kimlová.

Večer a v noci využijte přirozených regeneračních procesů, které v kůži probíhají. Ruku v ruce s nimi spolupracuje například excelentní krém Synchro, který spatřil světlo světa už v 70. letech minulého století a s nímž zakladatel značky GERnétic Dr. Albert Laporte pomohl mnoha hospitalizovaným s popáleninami. Synchro vyživuje, regeneruje, zlepšuje soudržnost kožních buněk, zamezuje dehydrataci a posiluje hydrolipidový film. Uplatňuje se také při hojení jizev, ošetření citlivé pleti, suché pokožky a různých typů dermatitid. Dalším adeptem pro večerní rituál krásy je revitalizační krém Cytobi. Mezi hlavními ingrediencemi figuruje olej ze sladkých mandlí, sóji, oliv, extrakty z Měsíčku lékařského, třezalky či chlorelly. Výtažky z kvasnic jsou bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, oligopeptidů a starají se o podporu tvorby kolagenu. Obsažený hořčík chrání pleť před zánětlivými reakcemi. „Cytobi je dokonalý krém pro ošetření zralé a stárnoucí pokožky. Hydratuje, mineralizuje, zpevňuje a omlazuje,“ doplňuje Alena Kimlová.

foto-5

Akné se pod rouškou neschová

Není pleti, která by pod vrstvami ochranných pomůcek trpěla více. Zhoršené podmínky při povrchu pokožky mohou značně narušit již tak na hraně balancující kožní mikrobiom a akné se prudce zhorší. V tomto případě platí jediný zákon: důsledné čištění, kterému se bude majitel tohoto typu pokožky věnovat ráno, večer, ale i přes den, když bude moci roušku doma sejmout. „Základem je přípravek Derma, který má stejný základ jako mýdla pro chirurgy, jimiž si dezinfikují ruce před tím, než jsou vykonávat svou povinnost na operační sál. Lze jej využít i místo nyní nedostatkových dezinfekčních gelů, ale musíte počítat s tím, že bude trochu vysušovat. Jeho úkolem je totiž zmírnit nadměrnou tvorbu kožního mazu,“ podotýká Alena Kimlová. Po očistě následuje tonizace, v tomto případě s produktem Sebo Ger.

Doslova balzámem pro problematickou pokožku, který opět pomůže nastolit rovnováhu nejen na povrchu kůže, ale i v hlubších vrstvách pokožky, je maska Immuno s regeneračními a protizánětlivými vlastnostmi. Pročišťuje, hojí nedokonalosti. Při pravidelném používání zamezuje množení bakterií zodpovědných za vznik zánětlivých ložisek. Potřebám problematické pokožky nejvíce vyhovují krémy s lehkou texturou, které ji nezatěžují: Synchro 2000 nebo Crème Spéciale Peaux Mixtes Et Grasses. „Pro podporu noční regenerace a revitalizace pleti doporučuji směs krému Synchro a masky Immuno v poměru 1:1,“ dodává Alena Kimlová.

foto-6

Častým mytím a používáním dezinfekčních gelů ruce trpí

Úklidové prostředky, mýdlo, dezinfekční gely, nošení jednorázových rukavic – to vše přispívá k vysušování pokožky, které je o to dramatičtější se současnými vyššími nároky na hygienu. Proto je vhodné ruce pravidelně a cíleně ošetřovat krémy, které nejen posílí povrchové vlastnosti kožní bariéry, ale budou vyživovat a regenerovat také z nitra kožních buněk. „Můžete vsadit na krém Manno, který je obohacen o mastné kyseliny, cenné oleje a osvěžující výtažek z citrusů. Pomáhá také zklidnit podrážděnou pokožku a zlepšovat vzhled pigmentových skvrn. Zvláčňuje, zjemňuje a zpevňuje dokonce i nehty. Jestliže si přeje o ruce, zejména nehtová lůžka pečovat ještě intenzivněji, dopřejte jim na noc krém Synchro,“ doporučuje Alena Kimlová.

Vaše Gerneticienne vám poradí i v této době

Pokud si nevíte rady se svou kosmetickou péčí, nebo vám došly oblíbené produkty, neobávejte se a kontaktujte svou kosmetičku telefonicky či e-mailem. Celý náš tým je připravený vám pomoci radou, konzultací. Pokud budete potřebovat nové balení svých oblíbených přípravků, rádi zařídíme jejich bezkontaktní doručení.

S láskou a přáním pevného zdraví,

Alena Kimlová a tým GERnétic