Dopřejte si adventní domácí hýčkání s kosmetikou GERnétic

Adventní čas už klepe na dveře. Všichni se těšíme, že prožijeme krásné vánoční dny a možná i díky současné situaci oceníme to, že s nákupy to tentokrát nemusíme tak hrotit. Dopřejeme si totiž něco mnohem vzácnějšího, než jen materiální dárečky. Dáme si čas. Čas pro milované, čas pro sebe. Budeme se věnovat vánočním přípravám třeba zrovna tak, jak jsme si to pamatovali u našich babiček. V kamnech se roztápělo šiškami, těsto na kremrole odpočívalo ve chladné spíži. A mezitím jsme se u stolu těšili z toho, jak si můžeme s babičkou a maminkou prozpěvovat koledy, zatímco jsme slepovali linecká kolečka. 

Celý domov voní a je v něm zvláštní atmosféra. Čas jako by se zastavil a shluknul do série pomalu plynoucích momentů. Večer nemusíme brouzdat po sociálních sítích ani se nechat strhnout vlnami informací ve zprávách či na internetu. Místo toho si můžeme dopřát dvě hodinky klidu a udělat si své domácí spa, chvilku krásy a harmonie, která celou tu úžasnou sváteční atmosféru ještě podtrhne. A právě nápady na takové adventní hýčkání vás dnes provedeme.

Pleťová maska jako společník pro adventní večerní relaxaci

Vklouznout do županu či legračního vánočního pyžama znamená jediné. Ta nejbouřlivější část dne je za námi. Teď už se stačí jen nachystat na relaxaci. Než se ale z koupelny vydáte na svou vánoční tour po pohádkách a knižních novelách, zastavte se ještě na vteřinku před zrcadlem. Podívejte se do tváře a pochvalte se za každou vrásečku, kterou vám nadělil smích. Za každý úsměv, kterým jste prozářili den někomu dalšímu. A nezapomeňte, že byste svému úžasnému tělu také měli poděkovat, že s vámi všechny ty emoce zvládá. Dodejte pokožce vzpruhu, ať můžete rozdávat radost a cítit se přitom krásně. Uvnitř i vně. Ano, správně! Je čas na pleťovou masku. Ta s vámi ráda stráví večer nad řádky od slavného spisovatele nebo minuty replik v typické zamilované vánoční komedii. A když by se na to doma tvářili nevěřícně, strhněte je k hromadné hře na „fantomase“. Kdo se s maskou zatváří nejvíc komicky, ten vyhrává!

Pleťové masky jsou pro pokožku velmi přínosné a dokážou ji uvést do téměř optimálního stavu a krásně projasnit. Proto by se jejich používání mělo stát pravidelnou součástí domácí péče každé ženy (i muže), kteří mají zájem se o svou pleť dobře starat. Prostřednictvím masek dochází jednak k rychlejšímu zapracování aktivních látek z předchozích přípravků do hlubších vrstev pokožky a také k jejich intenzivnějšímu využití. Masky často aplikujeme i v součinnosti s různými specifickými krémy či séry k intenzivní revitalizaci kůže a dosažení optimálního výsledku. Samozřejmě, že i masky obsahují další účinné složky, které podpoří přirozené fyziologické funkce, pokožku projasní, zjemní a oživí. Po sejmutí masky máme příjemný pocit hebkosti a hlavně omlazení, což často podpoří i dobrou náladu.

Hydratace pro krásnou pleť i v zimě

ýběr masek je široký a v domácí péči se nejvíce osvědčila aplikace krémových masek, která je rychlá, jednoduchá a přináší skvělé výsledky. V zimním období je vhodné aplikovat jednou týdně kvalitní hydratační masku, neboť chlad, vítr a mráz způsobuje rychlejší odpařování vody. Skvělé výsledky v tomto smyslu podává maska Hydra Ger. Účinné složky posilují kožní bariéru, zamezují předčasnému odpařování vody a díky obsahu důležité látky homarin je udržován optimální obsah vody v buňkách. Fosfolipidy podporují obnovu přirozeného hydratačního faktoru NMF. Maska navíc doplňuje minerální látky, které dodají pokožce energii, výtažky z kvasnic doplní vitamíny skupiny B. Velmi vítaný je liftingový efekt a krásné stažení pórů. Maska Hydra Ger je produkt nabitý mnoha účinnými složkami a je vhodný pro každý typ pleti v každém věku.

Náročnější pokožka potřebuje specifickou péči

Pro zralejší typ pokožky bych doporučila masku Masque Marin. Je určená k intenzivní revitalizaci, regeneraci, zpevnění a oživení pleti. Doplňuje do pokožky především minerální látky získané z mořských surovin, mandlový olej zajistí potřebné lipidy a je zdrojem důležitého vitamínu E, který v pokožce zabezpečuje ochranu před volnými radikály, tedy i před vznikem předčasných vrásek. Je vhodné pod tuto masku aplikovat i některé ze speciálních sér, například Mito Spécial+, nebo Cells Life. Pak je výsledný efekt opravdu maximální. Maska je velmi vhodná k přípravě pokožky na hlubší nalíčení, může též sloužit jako „první pomoc“ v případě, že jste unavení, nemáte čas si odpočinout a musíte se zúčastnit rodinného setkání, fotografování či důležité schůzky, kde chcete opravdu hezky vypadat. Masku lze nanášet jedenkrát týdně pro běžnou péči, nebo podle potřeby.

Rituálu krásy s maskami může předcházet skutečné domácí spa

Na aplikaci masek v domácí péči doporučuji vyhradit si dostatek času, vytvořit si rituál, který budete pravidelně opakovat. K tomuto rituálu je vhodné přidat i ošetření pokožky celého těla.

Na aplikaci masek v domácí péči doporučuji vyhradit si dostatek času, vytvořit si rituál, který budete pravidelně opakovat. K tomuto rituálu je vhodné přidat i ošetření pokožky celého těla.

Dopřejte si relaxační lázeň s koupelovou solí Sels de Bain. Pokud se cítíte po celodenních vánočních přípravách nebo pracovním nasazení poněkud unaveně a tělo máte celé ztuhlé či rozbolavělé, nic vám neposlouží lépe, než vana plná teplé vody s touto koupelovou přísadou. Sels de Bain obsahuje pouze krystalky minerály nasycené mořské soli obohacené o esenciální olej z citrónové trávy. Je skvělým prostředkem pro uvolnění svalů, relaxaci, odstranění každodenního napětí psychického i fyzického a přispívá k redukci otoků končetin, které se při postávání u válu a plechů s cukrovím mohou snadno dostavit. Navíc pomůže tělu připravit se na hluboký a vydatný spánek. Po koupeli ošetřete pokožku hydratačním tělovým mlékem Lait Corps Douceur. Jeho doteky s vůní meruněk zjemní vaši pokožku díky vzácným olejům včetně bambuckého másla. Obsažené minerály pak přispívají ke zpevnění kůže a jejímu svěžímu vzhledu. A pak naneste zvolenou masku na tvář, krk a dekolt.

Nechte odplynout dvacet minut, kdy budete jen relaxovat. Ať je to kniha, film, hudba či povídání s dětmi a partnerem nebo desková hra. Poté masku smyjte, vodou a pokožku ošetřete vhodným krémem. Nikdy si čas vyhrazený pro sebe nevyčítejte. Zklidnění a odpočinek přinesou vašemu tělu jenom samá pozitiva, upevní váš zdravotní stav, i práce vám pak půjde mnohem lépe od ruky. A rodina ocení, že jen záříte, rozdáváte radost, energii a povzbuzení a každá minuta strávená ve vaší společnosti je jako malé nejen vánoční kouzlo.

S láskou,
tým GERnétic