Lída Baďurová se zhostí každé výzvy na poli krásy, i podbradku

V lednu bloggerka Kateřina navštívila naše Kosmetické studio GERnétic. Svěřila se nám do odborné péče se speciálním přáním. Kateřina spolupracuje s výživovou poradkyní a ráda by zatočila nejen s únavou a nějakým tím kilem navíc, nýbrž by chtěla zpevnit i oblast krku, která po ztrátách hmotnosti může trpět. Taková výzva se nám líbila! Na starost ji měla Ludmila Baďurová, kterou vám v tomto blogu také představíme.

Se vstupem do kosmetického salonu přichází i příliv relaxace

Pokaždé, když do dveří Kosmetického studia GERnétic vejdu, okamžitě se mne zmocní pocit, že mi z ramen spadla klasická pracovní tíha. Ten malý hlásek, který v hlavě neustále promílá diář, plány, úkoly, mávnutím kouzelného proutku umlkne. Lidé i prostředí, pozitivní zkušenosti mne přeladí tak, abych si mohla začít užívat to, že se o mne postará jednou také někdo jiný. Už jenom to vědomí mne nechá vstoupit do světa luxusní relaxace. Pravé divy se ale dějí až v salonku.

Lída má specialitu, kterou považuji za jeden ze znaků kvalitní služby. Vážím si toho, že den před návštěvou mi vždy napíše krásnou SMS s připomínkou. Je formulovaná tak vřele, že člověk nedočkavě počítá čas do hodin plných kosmetické péče.

Jako vždy mne Lída přivítala vzorně. Toto malé, ale důležité gesto představuje kombinaci upřímnosti, srdečnosti, diplomacie, vřelosti, humoru. Tolik kultivované pozitivní energie, která prostě jen proudí, a tím je úžasná, to je veliká vzácnost. Myslím, že jako ženy se od sebe i těmito maličkostmi můžeme inspirovat.

foto-2foto-3

Zbrusu nová kosmetická procedura pro oblast podbradku

Poté následovala konzultace mého přání. Prosbu ohledně redukce podbradku, respektive zpevnění kůže těchto partií, Lída obdržela poprvé. Prodiskutovaly jsme mé cíle. Znamenalo to, že Lída musela vytvořit zcela novou proceduru na míru. A to je dobrá zpráva pro další klientky a klienty. Taková procedura existuje a lze ji dále uzpůsobit potřebám jednotlivců! Lída si s tím bravurně poradila. Navíc mi dala tipy, jak s podbradkem zatočit cvičením nebo speciální masáží, jež rozproudí aktivitu jemných svalů, na které je kůže upnuta. Tím vším mohu kosmetiku maximálně podpořit.

Pak už jsem se uvelebila na lehátku a vše mohlo začít. Odlíčení a čištění pleti v dnešním článku přeskočím. Pokud byste přeci jen chtěli pohledem zabrousit k tomuto tématu, projděte si některý z předešlých článků na Blogu GERnétic nebo na mém blogu. To nejzajímavější totiž spočívalo v působení zpevňujících přípravků. Masque Marin Lída nanesla na celou oblast, krku, od čelistních kostí až k hrdelní jamce. Tato maska s mořskými řasami totiž dodává pokožce minerály a činí ji opět pružnou. K zesílení tohoto účinku a skutečnému probuzení tvorby kolagenu v kožních buňkách mi však ještě před tím Lída aplikovala Mito Spécial+, buněčný stimulátor, který proniká do hlubokých vrstev kůže a doslova dokáže buněčný systém vybudit k takové aktivitě, jako by mu nebylo téměř 30 let, ale třeba sladkých 25 let. Obsahuje speciální peptidový komplex, který ho povyšuje na svatý grál každé ženy (i muže), která si přeje pokožku špičkově zpevnit a zachovat její mládí co nejdéle.

Aby se účinky těchto produktů synergicky násobily, čekala mne také proslulá salonní modrá minerální maska Masque Mineral, která působí prohřívacím účinkem a podporuje lepší zapracování aktivních látek do pleti. Než jsme se ale dostaly k masce, po které následuje 20minutový absolutní klid, s Lídou jsme vedly živou konverzaci. Někdy si při procedurách povídám ráda, jindy mám ráda klid. Lída to umí moc dobře odhadnout. Tentokrát jsem ale měla chuť komunikovat.

foto-4foto-5

Lída Baďurová je osobností s velkým srdcem, kterou si GERnétic získal

Vůbec jsem netušila, že ve službách GERnétic působí desátým rokem, což je krásné. A je vidět, že v něm našla svou profesní cestu. Vždy, když se spolu bavíme o různých poznatcích, ať už ze světa kosmetiky nebo jen tak ze života, vidím, jak v diplomatickém zrozenci kozoroha plane intenzivní vášeň pro život a pro vzdělávání. To je na Lídě úžasné. Je přesně ten typ člověka, kterému nikdy nestačí to, co už ví, a potřebuje se rozvíjet dál, aby mohl kvést a cítit se ve svém živlu. A navíc to umí předat dál! Cítím, že Ludmila Baďurová je týmový hráč s velkým srdcem, tahoun, osobnost, která má zcela oprávněně mou důvěru a které ráda naslouchám. Miluje humor, je hloubavá, ráda vede lidi nenásilným způsobem, který v nich vzbuzuje zvídavost a chuť posouvat se dál. Možná je to tím, že se Lída věnovala vždy poměrně intenzivně sportu a je pro ni přirozené dosahovat cílů, možná i proto, že její láskou jsou sporty týmové. Jestli si dobře pamatuji, válela na florbalu i ve volejbale. Parádně jí jde komunikace mezi čtyřma očima i s celou skupinou. Tento svůj talent uplatňuje i v GERnétic, kde školí další Gerneticienne, vede pro ně speciální uzavřenou konzultační skupinu na Facebooku a mnoho dalšího.

foto-6

Mluvily jsme také o kůži jako orgánu. I mou láskou je biologie člověka, a tak jsem byla ve svém živlu. Lída byla nedávno na zajímavém dermatologickém kongresu, kde se prezentovaly výzkumy, které poukazují na neobvykle vysokou souvislost problémů kůže a psychiky člověka. Velké procento kožních onemocnění, u nichž nelze najít žádnou jinou objektivní příčinu, je důsledkem somatizovaných zážitků a prožitků. To je velmi pozoruhodná informace, která mne vedla k zamyšlení. Gerneticienne je pro mne velká autorita, jde-li o fyziologii a fungování lidského těla. Takové setkání mnohdy člověka přivede na zcela nečekané souvislosti. Je to trochu jako dobrý detektivní příběh. S dobrým koncem.

V osobním životě je Lída maminkou dvou ratolestí a je vidět, že ji to moc baví. Když sem tam na to téma zabrousíme při konverzaci, vždycky se jí rozzáří pohled. Hrozně moc ji baví cestovat s celou rodinou. Víkend co víkend objevují všichni společně krásy Česka. Vždycky ráda naslouchám historkám z výletů po naší krásné vlasti a sbírám inspiraci pro vlastní cesty. Při této návštěvě, kdy jsme pracovaly na podbradku, mne Lída zlákala svým vyprávěním o půvabné krajině v okolí Berounky. Doporučila mi pověstmi ověnčenou Čertovu skálu. Už se nemohu dočkat teplejších dnů, které přinesou příležitost se sem vypravit. Fascinuje mne, kolik krásného jsme schopni na naší republice spatřit a objevovat.

foto-7foto-8

Lídiny oblíbenci z řad GERnétic: filozofie i maska Immuno

A když jsem se Lídy ptala na to, čím ji v životě GERnétic okouzlil, odpověď byla okamžitá, téměř jako reflex: „Prostě tím, že funguje.“ Několika dalšími větami shrnula, že i životní filozofie, která je za tím vším, jí dává hluboký smysl. A mně také. Zdraví je rovnováha. Je to umění vybalancovat své povinnosti i radosti, dopřát organismu výživu i prostor vyřádit se. Nebát se relaxovat a čas od času odsunout všechno stranou a udělat si chvilku jen na sebe, dát si šálek čaje, ticho a klid. Nebo dámskou jízdu s kamarádkou a dortíčkem. Zajímalo mne také, jaký je Lídin nejoblíbenější produkt. Vybrala Immuno jako perfektní nástroj posilující imunitu a regenerační schopnosti pokožky. Nejlepší likvidátor pupínků. Pokud trpíte akné, Immuno vám dokáže zachránit pleť i sebevědomí. O tom už také něco vím.

foto-10

Který krém zvolit na zpevnění kůže krku a vyhlazení podbradku?

Dvacetiminutový klid pod maskou mne přenesl na pokraj říše snů. Lída je kouzelná v tom, že ke klientovi vždy přistoupí velmi jemně a z hlubin relaxace ho nevytrhne náhlým vyrušením. Po sejmutí masky následovala další péče v podobě krému Myo Myoso s obsahem avokádového oleje a rozpustného kolagenu. Kombinace těchto látek se stará o vyšší hutnost a pružnost pleti. Speciální komplex vitamínů a aminokyselin stimuluje oblasti, kde jsou nejjemnější svaly napojené na pokožku. Tím krém pomáhá zformovat problémové partie a vyrýsovat kontury tváře.

A jaké produkty by byly v případě tohoto ošetření vhodné pro domácí ošetření? Krém Myo Myoso nebo dokonce Somito. Myo Myoso je z mého pohledu jemnější. Hodí se hlavně pro prevenci a zpevnění jen mírně povolené kůže. Somito je přípravek v první řadě určený na tělo, ale lze je užít i v tomto případě. Příště jej zkusíme určitě jako součást salónní procedury. Mým přáním však bylo začít jemně. A to se podařilo. Jako obyčejně jsem měla pokožku krásnou a šťavnatou. Během následujících pěti dní jsem si ale všimla, jak kůže krku pracuje a jemně se vypíná. Kolem čelistí vystoupily kontury velmi elegantním způsobem, tak jak to vídáme u půvabných plus-size manekýnek.

foto-10foto-11

Pokud tedy bojujete s povadlou kůží na krku a podbradkem, doporučuji včasný zásah kosmetikou GERnétic. Je mnohem méně nákladný než metody chirurgické nebo neinvazivní medicíny. Bezbolestný a určitě mnohem příjemnější. Navíc tak získáte krásnou příležitost vychutnat si v nabitém programu chvilky královského odpočinku, regeneraci těla, pleti i duše.

S láskou,
bloggerka Kateřina