Odkládáme roušky a restartujeme pleť

Pondělí, 25. května 2020, je dnem úlevy pro naši pokožku. Ve venkovním prostředí snímáme roušky a respirátory, můžeme se z plna hrdla nadechnout. K pokožce opět proudí čerstvý vzduch. Je konec s upoceným obličejem, gumičkami i šňůrkami, které na kůži způsobovaly nejen diskomfort, ale také oděrky a otlaky. Jsme doslova připraveni na restart. Jak ale vypadá v případě naší tváře? Odpověďmi na tuto otázku vás provedeme společně s hlavní firemní kosmetičkou GERnétic Alenou Kimlovou.

foto-1

Významnou roli má pro krásu naší pleti nejen přísun aktivních látek, ale také kyslíku. Je velmi důležité, aby v těchto partiích volně proudila lymfa, která odvádí odpadní látky buněčného metabolismu. Pod rouškou měly fyziologické procesy tendenci se zpomalovat kůže tendenci být citlivější, náchylnější k přesušení, tvorbě vrásek a nedokonalostí. Na tváři se tvořily otlaky, jejichž vymizení je někdy během na dlouhou trať. „Pokožce trvá relativně dlouho, než se vyrovná se škodami, které nám nošení ochranných prostředků na tváři napáchalo. U citlivé pleti může dojít dokonce k vyšší tvorbě pigmentových skvrn. Kůže potřebuje rychlý a důsledný restart. To znamená, že je na čase do péče zařadit nejen denní a noční krém, ale také účinnější produkty, které zamezí tomu, aby vrásky na vaší tváři zdomácněly,“ vysvětluje Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička GERnétic.

foto-2foto-3

V hlavní roli pokožka kolem očí

Pokožka očního okolí je velmi jemná, kromě cílené péče má také zvláštní nároky na zapracovávání produktů. Nejprve je vždy lehce rozetřete, používejte minimální tlak. Poté jemně vklepejte bříškem prstů od vnějšího koutku k vnitřnímu. Taková automasáž podporuje rychlejší buněčnou obnovu a detoxikaci. Pokud plánujete návštěvu u své kosmetičky, požádejte ji, aby se věnovala ve větší míře očnímu okolí a dopřála mu speciální mikromasáž. Gerneticienne si osvojily důmyslný systém tahů, díky němuž dochází ke stimulaci pokožky. Povzbuzuje proudění krve v kapilárách i proudění lymfy. „Uvidíte, že tato masáž se stane vaší oblíbenou kosmetickou procedurou, protože je velmi příjemná a pomáhá nejen stresované pokožce, ale také odvádí psychické napětí, které se hromadí ve svalech očního okolí. Pro mnohé klienty je tato relaxace natolik intenzivní, že při ní usínají,“ doplňuje Alena Kimlová. Výsledkem této péče je výrazné oživení pokožky v očním okolí a rozjasnění pohledu.

foto-4

Kosmetická pětice pro oční okolí

Ranní a večerní kosmetická rutina pro oční okolí se liší. Ráno chceme oči doslova otevřít a na svět se dívat s jiskrou. „Začněte ochranným přípravkem Gel Contour Yeux, který efektivně brání vzniku volných radikálů a tím eliminuje vznik nových vrásek. Jako druhý krok použijte krém Myo Myoso. Umí vypnout jemné svaly, které se upínají těsně pod pokožkou. Pleť se tak opticky doslova vyžehlí. Má to další benefit. Pokožka poté lépe přijímá výživné látky. A na závěr dejte prostor dennímu ochrannému krému Base De Jour Marine. Zabraňuje ztrátám hydratace, dodává potřebné minerály a vitamíny unavené pleti,“ zdůrazňuje význam vícekrokového systému Alena Kimlová.

foto-5foto-6

Při večerním domácím ošetření si přejeme maximálně umocnit regenerační procesy, které přes noc v pokožce probíhají. Kombinujte kvalitní regenerační krémy s účinnými séry. Osvědčené je spojení krému Cytobi s aktivním sérem Le Concentré Réparateur. Koktejl revitalizačních látek podpoří buněčný metabolismus a zpevnění pokožky. Pleť bude při pravidelné aplikaci zářit bezstarostně jako zamlada.

Pokožka je hladová po minerálech a hydrataci

Nejen oční okolí, ale také tvář, krk a dekolt dostaly zabrat. Pocením pod rouškou pokožka přicházela o minerály i potřebnou hydrataci. Tyto škody lze však napravit. Věnujte více pozornosti pravidelné aplikaci masky a dopřejte si ji alespoň dvakrát týdně. Zaměřte se na takové, které dokáží pleť remineralizovat. Z portfolia GERnétic jde například o masku Masque Marin. Aktivní látky jsou získávány šetrnou biotechnologií z mořských surovin, například řas. Maskou jsou podávány ve formě, kterou pokožka snadno zužitkuje. Po aplikaci zaznamenáte okamžité oživení vzhledu pleti, vypnutí kontur, projasnění. Obvykle masky nenanášíme do očního okolí a na rty. Masque Marin je však výjimkou, takže ji aplikujte i na tyto partie.

foto-7

Jestliže máte pocit silné dehydratace, pak zkuste masku Hydra Ger a sérum Cells Life používat jako 4-5denní intenzivní kúru. Je to velmi účinný trik, díky kterému pokožce vdechnete doslova nový život. Bude působit odpočatě a plná energie jako po dovolené.

„Univerzálním harmonizátorem fyziologických procesů v pokožce je pak krém Synchro. Obsahuje sofistikovaný a vyvážený komplex bioaktivních látek, včetně minerálů, vitamínů, stopových prvků a aminokyselin, díky němuž dostanou buňky optimální výživu a vrátí se jim jejich zdraví, přirozené ochranné funkce a začnou opět pracovat tak, jak mají, abyste si krásu a mladistvý vzhled mohli užívat co nejdéle,“ upozorňuje Alena Kimlová.

foto-8foto-9

Není výjimkou, že pokožka na nošení roušky může reagovat výskytem ekzémů, erytémů, pupínků, zánětů, začervenáním. Takto narušenou pleť je lépe ošetřovat cíleně až po poradě s profesionální kosmetičkou, která vám provede diagnostiku pleti. Na jejím základě vybere produkty pro domácí péči. Nevíte, kde je nejbližší salon, kde pracují podle zásad GERnétic? Zde salon najdete.

S láskou,
tým GERnétic