Salát krásy podle Dr. Alberta Laporta

Už jste se zamýšleli nad tím, jak si sestavit jídelníček, aby se v tom nejkrásnějším podepsal na vaší pokožce, chic siluetě a skvělém pocitu? My bychom vám rádi představili recept, který sestavil samotný zakladatel značky GERnétic Dr. Albert Laporte, který se vždy snažil o to, aby se ženy (a také muži) cítili hýčkání, vnímali lásku a věnovali ji rovněž sami sobě. Kousíčkem štěstí v životě člověka je také možnost užít si dobré jídlo. Salát krásy ale není jen plný skvělých chutí, nýbrž dokáže tělu dodat veškeré potřebné živiny, které se dříve či později odrazí v kondici, pocitu vitality a jiskře v oku.

foto-1foto-2

Navíc správná strava umožňuje tělu regenerovat, spalovat přebytečný tuk a zbavovat se odpadních látek vznikajících při metabolizování živin. Dr. Laporte doporučoval salát konzumovat dvakrát týdně, zejména v době, kdy se snažíme zeštíhlet.

foto-3foto-4

Ingredience:

  • 8 g sušených brusinek
  • 5 g slunečnicového semínka
  • 5 g dýňového semínka
  • 5 g kustovnice čínské
  • 5 g ořechů
  • 10 g vloček
  • Lžička medu

foto-5foto-6

Postup:

Všechny ingredience přidáváme do mističky a zalijeme bílým jogurtem, mlékem, podmáslím, kefírem či jiným oblíbeným kysaným výrobkem. Necháme chviličku stát a poté si v klidu vychutnáme. Odložíme telefon, zaklapneme víko notebooku, vypneme televizi. Podíváme se do mističky a v duchu si řekneme, že nasnídat se v klidu je maličkatý zázrak všedního dne, který za to stojí. Tělo si tak také nejlépe pochutná a zpracuje všechny ty výživné látky, které mu v potravě dopřáváme.

foto-7foto-8

Naše tipy:

My v GERnétic salát krásy doporučujeme jako součást snídaňového menu. Zvláště pro ty, kteří milují cereálie. Kdo potřebuje snídani slanou a s vyšším množstvím bílkovin, může si salát dopřát jako větší a výživnější svačinu spíše dopoledne a posunout například čas oběda o hodinu, aby mu stihlo vytrávit.

Nemáte v práci prostor připravit si svačinu? A už jste slyšeli o trendu svačinek v zavařovačce? Tak sypké suroviny smíchejte dohromady a na střídačku do sklenice vysypte směs plodů, semen a obilnin a zalévejte jogurtem nebo tím, co máte rádi. Dobře utěsněte. Nechte přes noc stát v lednici a další den stačí jen nezapomenout a sklenici si přibalit do tašky.

Vločky vybírejte přesně podle svého gusta – jednou špaldové, poté ječné, pak žitné atd. Pokud byste chtěli bezlepkovou variantu, můžete vyzkoušet pohankové nebo ovesné. Nebo je zaměňte za tzv. pukance z amarantu, prosa (jáhly) či pohanky.

S láskou a přáním hravé jiskry v oku,
tým GERnétic