Triky, jak udržet opálenou pokožku i po dovolené

Mnoho z nás se k moři chystalo už v polovině června. I my v týmu GERnétic už jsme snili o plážovém poflakování, sluníčku, azurovém moři a ležérní módě, která se k přímořskému prostředí vyloženě hodí. Někdo putoval na Kanárské ostrovy, někdo do Španělska, někdo z nás se vypravil na Korfu jiný na Santorini. Na každý pád jsme se těšili, že zdravým způsobem nachytáme bronz, užijeme si letní atmosféru a naladíme se na pozitivní vlnu, jíž si v duši uchováme i po návratu do Česka. Jak si ale snědou pokožku udržet co nejdéle po návratu z teplých krajin?

Lahodná péče o opálenou pokožku

Opálená pokožka si zaslouží velkorysou péči. A ta začíná už u jídelníčku. Podrobně jsme o potravinách, které dokáží přispět ke krásnému opálení, psali již v tomto článku. Mají však moc bronzový nádech kůže udržet déle.

foto-2

Peelingem to nezkazíte

Mnoho lidí se obává, že díky pravidelnému peelingu o opálení rychleji přijdou. To není úplně pravda, protože peelingový rituál zbaví tělo pouze odumřelých buněk na povrchu pokožky, čímž naopak přispívají k lepšímu celkovému vzhledu kůže. Ta je následně připravená i na další slunění lépe – například, když si o víkendu budete mít chuť pohovět u některé z českých vodních nádrží nebo třeba u vyhlášeného jezera Lhota, které nám tak trochu připomíná Jadran. Už jste vyzkoušeli náš oblíbený Nettoyant Gommant Marin s příjemnou osvěžující parfemací?

foto-3

Sprchujte se bez sulfátů

Když si dopřáváte sprchu, místo vysušujících přípravků s obsahem mycí složky v podobě SLS vyzkoušejte jemnější varianty, například sprchové krémy či oleje, které o kůži jemně pečují a šetrně smývají každodenní nečistoty. Nanášet je zkuste opravdovou mořskou houbou v tmavé barvě, která indikuje, že má více minerálních složek, jež jsou pro imunitu a krásu opálené pokožky rovněž důležité. Porozhlédněte se po koupelových a sprchových produktech s mandlovým, meruňkovým olejem či olejem mokřadovým nebo babassu.

foto-4

Opálení vydrží déle, pokud pokožku krémujete denně

Pravidelně si každý den hýčkejte celé tělo naším mlékem Lait Corps Douceur, které má neuvěřitelně lehkou konzistenci, výborně se roztírá a v okamžiku je vstřebáno pokožkou. Regeneruje, zvláčňuje a zjemňuje ihned po aplikaci. Navíc jeho unikátní složení prodlužuje trvání krásného opálení nejen od moře. A také báječně voní, nikdy nás jeho jemná meruňková parfemace nepřestane bavit.

Pokud se vám podařilo krom krásných zážitků utržit i nějaké spáleniny, můžete následky ošetřit krémem Synchro, který má nebývalé regenerační účinky. Obnoví pokožku během několika dní. Hodí se pro všechny případy, kdy to člověk se sluníčkem přežene. Nepolevujte ale v ošetření ani po prvním zlepšení a vydržte to do doby, než bude kůže skutečně jako nová.

foto-5

A zase ten opalovací krém!

Základem každé krásy je i nadále zodpovědná ochrana před nepříznivými vlivy slunečních paprsků, respektive UV záření. Ani v domácím prostředí mírného podnebného pásu nezapomínejte na opalovací přípravky. Vždy ošetřete obličej a veškeré části těla, které nejsou chráněné oděvem. K tomuto účelu vybírejte z řady Melano, kterou si oblíbila i bloggerka Kateřina a svěřila se nám, že letos jí Melano 30 (SPF 30, vysoká ochrana) a Melano 15 (SPF 15, střední ochrana) dělaly společnost na Korfu. Bloggerka Petra Melano zase vzala na cestu po Itálii.

A v neposlední řadě si dopřávejte spánek a co největší pohodu. Právě stres a nedostatek spánku způsobují v těle chemické reakce, kdy oxidační stres výrazně působí na buňky a ony tak předčasně stárnou. To je také jeden ze zabijáků svěžího a zdravě opáleného vzhledu, který si tolik přejeme uchovat.

S láskou,
tým GERnétic